Even voorstellen

Wij zijn Chris Ouwerkerk en Ella van der Feer. We runnen het Dierenhotel in Nijland sinds september 1996. Hierbij krijgen we hulp van onze dochter Vera.

Ella opende in 1992 haar trimsalon in Bolsward. Dat was nog maar het begin want onze grote wens was toch het beginnen van een eigen dierenpension. In 1995 vonden we hiervoor een prachtige plek in Nijland. Na de nodige verbouwingen werd “Dierenhotel Nijland” op 28 september 1996 officieel geopend.

In het jaar 2000 is Ella daarnaast ook begonnen met een eigen Hondenschool en weer een jaar later kwam de gedragstherapie erbij. In 2016 is Ella geslaagd voor haar opleiding acupressuur voor honden. Daarnaast werkt ze ook met de Mihealth bij de honden.

Je kunt bij Chris terecht voor steigerhouten meubelen voor hond, kat en eigenaar.

_DSC8319

Onze werk en zienswijze in de omgang met honden en katten:

In ons dierenhotel is rust heel belangrijk. Dit is dan ook de reden dat we gesloten zijn tussen 11.00 uur en 17.00 uur en op zondag tussen 12.00 uur en 19.00 uur.
We houden ons hier strikt aan. We willen niet dat jouw hond of kat gestrest is bij thuiskomst.
Er zijn natuurlijk altijd bijzondere omstandigheden waar wij begrip voor hebben, bijv. met een begrafenis, ziekenhuisopname of overlijden. In overleg kunnen we dan iets regelen.

In het dierenhotel hebben de honden zelf een keus. Dit zorgt er voor dat ze zich eerder op hun gemak voelen. Vinden ze het buiten op de speelplaats met andere honden spannend dan is dat geen moeten. Dan kijken we naar wat de hond wel leuk vindt en hoe hij kan ontspannen.

Ook de katten laten we met rust als dit ervoor zorgt dat ze zich op hun gemak gaan voelen.
We praten met ze als ze bij ze zijn maar nemen ze niet onder dwang op schoot of gaan ze aaien terwijl ze dit niet als prettig ervaren.

In mijn trimsalon en tijdens behandelingen met acupressuur /Mihealth/ voeding/gedragstherapie vind ik rust en aandacht ook erg belangrijk. Ik behandel 1 hond per keer zodat de hond alle aandacht krijgt die hij verdient tijdens het knippen, scheren of een andere behandeling.
Als de eigenaar er graag bij wil blijven dan is dat altijd mogelijk.

Mocht een hond het op de trimtafel spannend vinden dan loop ik er niet bij weg. Ik probeer de trimbeurt dan zo kort mogelijk te houden zodat de hond niet onnodig stress ervaart.

Alle behandelingen doe ik op het moment dat het dierenhotel gesloten is. Tijdens de behandelingen en trimbeurten wil ik er graag helemaal voor de hond zijn. Als ik rustig ben dan is de hond dit ook en omgekeerd.

Dit alles kan er voor zorgen dat ik tussen 11.00 uur en 17.00 uur minder goed telefonisch bereikbaar ben.

Tijdens de lessen van de hondenschool vind ik rust ook belangrijk. Mocht je gehaast naar de les zijn gekomen dan is het niet eerlijk om gelijk van alles te verlangen van je hond. Mocht je met je hoofd nog bij het werk zitten of bij de eettafel waar een kind niet wou eten dan ben je lichamelijk wel aanwezig bij de les maar met je hoofd niet. Je zult merken dat de les niet lekker verloopt, je hond niet naar je luistert en dat je je gaat irriteren.
Bovenstaande zaken en situaties worden meegenomen in de lessen.