Holistische gedragstherapie

Heb je problemen met je hond die je zelf niet kunt oplossen?

Dan kun je de hulp inroepen van een gedragstherapeut.

Voorbeelden van probleemgedrag:

  • Niet alleen thuis kunnen zijn.
  • Bang voor onweer, vuurwerk of andere geluiden.
  • Agressie tegen vreemde honden, eigen honden.
  • Agressie tegenover vreemde mensen of binnen het gezin.
foto gedragstherapie

Gedragstherapie

Je kunt mij bellen of mailen voor een afspraak. Ik zal je tijdens deze 1e kennismaking vragen om situaties te filmen waarin het probleem gedrag zich voor doet. De filmpjes kun je dan naar mij appen . ik bekijk deze filmpjes voordat je bij mij komt met je hond. Ik kan op deze manier alvast je hond leren kennen maar ook meerdere keren naar  het gedrag kijken.  Daarna plannen we een datum om bij mij in Nijland te komen samen met je hond ( indien dit niet kan bespreken we dat) en bekijken we samen de beelden en leg ik uit wat er gebeurt en wat ik zie. Daarnaast heb ik meerdere vragen over je hond, jou en eventueel je gezin om tot een goed beeld te komen over de situatie die niet fijn verloopt.

Twee weken na de 1e afspraak maken we een telefonische afspraak om door te spreken hoe alles gaat. Aan de hand van de nog te volgen stappen van de therapie maken we een vervolgafspraak( indien nodig). Je kunt mij bellen, mailen of appen als er vragen zijn, als je ergens blijft steken in de therapie, “vreemd” gedrag ziet bij je hond of wanneer een bepaalde oefening agressie oproept bij de hond. Ik zal de vragen beantwoorden op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur.

Samen bepalen we wat een haalbaar eindresultaat zou kunnen zijn en hier zullen we naar toe werken. De tijdsduur hiervan is afhankelijk van het probleem, de hond en eigenaar. De therapie kan ondersteund worden met Bach bloesem remedies, acupressuur, kruiden en de Micellf.

De holistisch gedragstherapie is kijken naar het totale plaatje. Niet alleen het symptoom. Als je bij mij komt voor problemen qua gedrag dan kijken we ook naar de voeding, leefstijl, woonomgeving, naar jou en de algehele gezondheid van de hond.

“Lichaam en geest zijn immers één, ze kunnen niet zonder elkaar”