Holistische gedragstherapie

Heb je problemen met je hond die je zelf niet kunt oplossen?
Dan kun je de hulp inroepen van een gedragstherapeut.
Voorbeelden van probleemgedrag:
– Niet alleen thuis kunnen zijn.
– Bang voor onweer, vuurwerk of andere geluiden.
– Agressie tegen vreemde honden, eigen honden.
– Agressie tegenover vreemde mensen of binnen het
gezin.

Gedragstherapie

We maken telefonisch een afspraak om bij mij thuis het vragenformulier en de eventuele filmbeelden door te spreken. Dit vragenformulier bestaat uit diverse vragen over je hond, over jou, over de gezinssamenstelling, de fokker e.d. Het filmmateriaal is voor mij heel waardevol. De filmbeelden heb ik dan ook het liefst voor deze afspraak. De beelden kunnen op dvd, usb stick of via WhatsApp naar mij toe komen. Aan de hand van het filmmateriaal en het vragenformulier kan ik een diagnose stellen.

Twee weken na de 1e afspraak maken we een telefonische afspraak om door te spreken hoe alles gaat. Aan de hand van de nog te volgen stappen van de therapie maken we een vervolgafspraak. Je kunt mij bellen, mailen of appen als er vragen zijn, als je ergens blijft steken in de therapie, “vreemd” gedrag ziet bij je hond of wanneer een bepaalde oefening agressie oproept bij de hond. Ik zal de vragen beantwoorden op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur.

Samen bepalen we wat een haalbaar eindresultaat zou kunnen zijn en hier zullen we naar toe werken. De tijdsduur hiervan is afhankelijk van het probleem, de hond en eigenaar. De therapie kan ondersteund worden met Bach bloesem remedies, acupressuur, kruiden en redhealth.

De holistisch gedragstherapie is kijken naar het totale plaatje. Niet alleen het symptoom. Als je bij mij komt voor problemen qua gedrag dan kijken we ook naar de voeding, leefstijl, woonomgeving, naar jou en de algehele gezondheid van de hond.

“Lichaam en geest zijn immers één, ze kunnen niet zonder elkaar “