Holistische Hondenschool

Per 1 januari 2024 geef ik alleen nog 1 op 1 les. deze 1 op lessen zijn voor honden van alle leeftijden.

Daarnaast organiseer ik wandelingen in de natuur. Zie hiervoor facebook en Instagram of meld je aan via mail voor de groepsapp wandelen met Ella.

Ik wil je meenemen naar een leuke beleving samen met je hond (van jong tot oud, iedereen is welkom). Als je bij mij op les komt leren we je hond niet te zitten of liggen. Omdat ze dat immers zelf ook wel kunnen. Ik leg je uit in de les waarom ik dit niet doe en hoe het anders kan. Zonder dwang zonder brokjes.

Aan het samen fijn wandelen aan de lange lijn besteed ik een volledige les.

Ik wil je ook leren om te zien en voelen wat jou hond je vertelt, wat hij/zij vraagt of wat jij hem/haar kunt vragen of vertellen. Ik neem je mee van basis gehoorzaamheid tot het aanvoelen van je hond. Ik neem je mee van samen leren spelen naar het leren dat je hond ook eigen keuzes mag en kan maken.

Ik wil je laten zien wanneer jouw hond geniet, bang is, onzeker, blij, overprikkeld, gefrustreerd, gestrest of moe. Ik ga je vertellen wat jouw hond nodig heeft op wat voor moment dan ook. Wat voor opvoeding maar ook wat voor voeding er bij jouw hond past. En welke vorm van rust en welk spel voor jullie geschikt is. Je krijgt les in groepjes van 3 zodat iedereen voldoende aandacht krijgt maar ook voldoende rust. In rust kun je nieuwe dingen leren, niet wanneer iedereen druk en opgewonden is.

Natuurlijk gaan de pups/honden spelen. Maar wel gecontroleerd spelen. Wat inhoudt dat wij toezicht houden en naar de honden blijven kijken. Ik vertel je wat er te zien is in het gedrag bij de spelende honden. En ik vertel je ook wanneer het genoeg is geweest zodat het niet escaleert. Want spel bij jonge honden moet onder toezicht zodat er geen hond onder de voet wordt gelopen of er niet één een kleine macho aan het worden is.

Ik neem je mee in het vinden van rust bij jou en je hond. Ik leer je de hond masseren, samen te genieten van de rust die beide daardoor ervaren. Ik vertel je in de les het e.e.a. over acupressuur en trilfrequenties. Daarnaast wil ik jou graag de volgende dingen leren:

  • Te kijken naar je hond en alles wat goed gaat.
  • Te denken in oplossingen en niet in problemen.
  • Te zoeken naar de positieve “knop” als je die nog niet gevonden hebt.
  • Ik neem je mee op een natuurlijk pad van voeding en verzorging.

Ik wil je meegeven dat je een keus hebt gemaakt: je hebt een hond gekozen. En voor die keuze maak je tijd vrij, daar steek je geld en energie in en vooral veel LIEFDE.